Thursday, December 2, 2010

MENU HARI INI = khamis

TOMYAM SEAFOOD cik iela


bahan2

  1. sotong,udang
  2. batang saderi
  3. serai
  4. lobak
  5. tomato
  6. daun limau purut
  7. bawang besar
  8. perencah tomyam adabi
  9. lada kecil

cara2
  1. tumis perencah tomyam dengan sedikit minyak dlm periuk bersama daun limau purut hingga naik bau.
  2. masukkan air biar mendidih.
  3. masukkan kesemua bahan tadi.
  4. biar semua bahan tadi empuk,masukkan garam.

yoyo tomyam da bole makan =p

PENGAT KELEDEK cik iela

bahan2
  1. santan
  2. sagu
  3. gula nisan
  4. keledek ygtelah dikupas ( potong dadu )

cara2
  1. masukkan santan bersama gula nisan.
  2. kacau hingga gula nisan larut.
  3. kemudian masukkan sagu dan keledek.
  4. tambah sedikit air jika terlalu pekat.

orait,semua boleh makan yer..

No comments: